Om skihopper Iver Olaussen

Iver Olaussen fra Sveberg er 19 år og er en del av elitesatsingen til Trønderhopp. Han har så lenge han kan huske vært levendeopptatt av skihopping, og begynte allerede som 5 åring.

Som elev ved toppidrettslinjen på Heimdal videregående har han hatt mulighet til å kombinere satsing med skolegang, og det har gitt resultater.

Nylig ble han kåret til Norges største hopptalent på guttesiden i Aftenposten, og han er også den høyest rangerte junioren på herresiden i Norge.

Meritter og hobbyer

Av meritter kan vi nevne 8 plass individuelt og gull i mix-konkurransen i ungdoms-OL i Lausanne i 2020, Gull i Junior-NM lag 2020, Gull i storbakke og bronse normalbakke i Junior-NM i 2021, Sølv i senior-NM stor bakke i 2021, og 4 plass i lagkonkurransen i Junior VM i Lahti i 2021. For å kunne satse for fullt på idretten flyttet han på hybel på Flatåsen allerede som 17 åring, fordi Hommelvik er for langt unna hoppanlegget og skolen når en skal trene flere økter per dag, med morgen og kveldsøkter og samtidig rekke skolen. Skihopping er en dyr idrett, og Iver setter derfor veldig stor pris på å ha Malvik Fryselager som sponsor. I den lille tiden som er igjen til fritid, så liker han å benytte tiden ute på golfbanen eller med en fiskestang på sommerstid og på vinterstid liker han å ta seg noen skiturer når han har tid. Men først og fremst satses det knallhardt for å hevde seg i skihopping, og vinterens store mål er medalje i junior-VM i Zakopane.